Nieuws (we blogden hier een beetje)    Titelpagina  

Zoals je ziet, houden we deze pagina slecht bij. We willen jullie echter toch niet het oude nieuws onthouden.
Hier kun je terug naar "Nieuws".

Oud nieuws

2009 en 2010

Vakantie 2010
ReŁnie familie Buijs en Arts
Overlijden Chris Buijs en Rie Buijs-Kosterink
Geboorte Evi
Daan van Os Sr: Lunch bij Oortjeshekken in de Ooij
Studie Robert en Edmond
Overlijden Pieter sr.

Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Vakantie 2010

Edmond ging dit jaar het eerst. Hij ging met zijn vriend Brendan acht dagen naar Noord-Ierland. Ze zijn daar onder andere bij familie van Brendan (Brendan's moeder Patricia is Noord-Ierse) langsgeweest. Edmond kwam met enthousiaste verhalen terug.
Pieter en Corrie gingen daarna. Eerst naar Buitenkunst, wat uiteraard weer heerlijk was. Corrie heeft kinder- en jeugdverhalen geschreven. Pieter heeft meegedaan aan de zangworkshop Love and Madness.
Tijdens die week ging Robert met zijn vriendin Cindy en een ander stel naar camping Toppershoedje in Zuid-Holland, op het eiland Goeree-Overflakkee. Ook zij hebben het erg naar hun zin gehad.
Terwijl Pieter en Corrie op Buitenkunst zaten, kwam Edmond thuis.
Pieter en Corrie gingen na Buitenkunst op trektocht. Eerst gingen ze vanaf 't Harde met de trein naar Arnhem, de laatste dag dat het nog kon, vůůrdat het station voor de meeste richtingen een maand werd gesloten. Daarna hebben ze de Rivierenroute gevolgd tot bij het Eiland van Maurik. De volgende dag zijn ze vandaar via een eigen route naar huis gefietst.
We hebben op heerlijke adressen geslapen: Robert kwam terug op de maandag dat Corrie en Pieter nog op trektocht waren.
Corrie en Pieter kwamen vrijdags terug.
De volgende dag gingen Robert, Edmond en een vriend van Edmond, Chris, naar Buitenkunst. Ze deden daar de Theaterwerkplaats (Robert) en het Theater Talenten Lab (Edmond en Chris).
Nu zijn Pieter, Corrie en Edmond weer aan het werk. Robert heeft nog vakantie tot 30 augustus.
We zullen proberen foto's van de fietsvakantie van Pieter en Corrie hier te plaatsen.


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht ReŁnie familie Buijs en Arts

Thea (dochter van oom Theo, een broer van Ma Van Os, en tante Tiny, uit de familie Arts) en haar man Frank kwamen dit jaar naar Europa en uiteraard ook naar Nederland!  Ze wilden zoveel mogelijk familie ontmoeten. Haar zus Wilma met haar echtgenoot Jan Steijger en Lies van de familie Arts hebben om een "surprise-party" voor haar georganiseerd. Daarbij was niet alleen de Artsen-familie uitgenodigd, maar ook de Buijs-familie!
Van de familie Van Os waren aanwezig: Willy en Corry, Theo en Romke, Corrie. Daan kon op het laatste moment toch niet komen. Het was leuk de familie op die manier weer te zien.
Foto's zijn te zien op de site van Wilma Jan.


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Overlijden Chris Buijs en Rie Buijs-Kosterink

Op 6 mei is Chris Buijs overleden. Hij was de jongste broer van Ma Van Os. Van dat gezin Buijs was hij de laatste overlevende. Van de familie Van Os waren Pa Van Os, Ineke, Fenny, Corrie en Pieter aanwezig bij de kerkdienst en de receptie. Willy en Corry kwamen naar de begrafenis zelf.
Op 26 juli 2010 is Rie Buijs-Kosterink, zijn echtgenote, overleden. Van de familie Van Os waren Pa Van Os, Theo, Fenny, Corrie en Frans aanwezig bij de kerkdienst en de receptie. Frans is ook bij de begrafenis zelf geweest.
Zowel Chris al Rie Buijs leden aan kanker.


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Geboorte Evi

Op dinsdag 13 juni is Evi geboren, dochter van Femke en Joost, en zusje van iris..


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Daan van Os Sr:  Lunch bij Oortjeshekken in de Ooij

Op zondag 25 oktober 2009 vierden we de verjaardag van Pa Van Os in Oortjeshekken in de Ooij.
Helaas waren Theo en Dennis, Niel's man, er niet. Gelukkig was Romke er wel.
Als het goed is, heeft iedereen in de familie een link van de foto's.


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Studie Robert en Edmond

In 2009 zijn Robert en Edmond allebei geslaagd.
Robert is bij de Hogeschool Utrecht Technische Informatica gaan studeren. Hij gaat door naar het tweede jaar.
Edmond is bij de Hogeschool Utrecht begonnen, op de locatie Amersfoort. Daar studeerde hij Small Business and Retail Management. In november is hij ermee gestopt: hij had geen zin om zijn hele leven alleen met werk bezig te zijn. En dat risico loop je, als je ondernemer bent. Jammer. Hij weet nog niet, wat hij nu zal gaan doen. Hij is meteen gaan werken. Na zijn baantje in de supermarkt hier in de buurt, is hij bij Crewworks gaan werken, een bureau dat mensen uitleent om evenementen op te bouwen.


Inhoud Vorig bericht Overlijden Pieter sr.

In de nacht van 21 op 22 maart 2009 is Pieter's vader overleden, na een operatie die goed was verlopen. Hij is op vrijdag 26 maart gecremeerd. Het was een goed afscheid.

t/m 2007

 Daan van Os Sr:  Eten bij de Chinees - Zaterdag 27 oktober 2007
 Daan van Os Sr:  Pannenkoekenboot - Zondag 21 oktober 2005
 Pieters volle muzikale leven in November (2004) 
 Fietstocht naar Buitenkunst - 27 Juli tot 8 Augustus 2004 
 Het UKK met vurige tongen - 16, 22 en 23 Mei 2004 
 Fietstocht rond Hemelvaart - 19-21 Mei 2004 
 Werk Pieter - 21 April 2004 
 Vormsel Edmond - Zondag 16 November 2003 
 Daan van Os Sr.: Feest - Zondag 26 October 2003 


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Daan van Os Sr:  Eten bij de Chinees - Zaterdag 27 oktober 2007

Zaterdag 27 oktober vierden we de verjaardag van Pa Van Os bij de Chinees OriŽnt Plaza in Nijmegen.
Het was heel erg gezellig. Bijna iedereen was er. We hebben er helaas (nog?) geen foto's van.


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Daan van Os Sr:  Pannenkoekenboot - Zondag 21 oktober 2005

Op zondag 21 oktober 2005 vierden we de verjaardag van Pa Van Os.
Het was een groot succes. De foto's hebben we inmiddels van de site gehaald. Stuur maar een mailtje als je ze wilt zien en/of wilt nabestellen.


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Pieters volle muzikale leven in November (2004)

Het Adventsconcert «Laet ons nu al verblijden» van het Utrechts Kamerkoor was dit jaar op 20 en 27 November. De eerste zondag van de Advent was dit jaar 28 November, dus het woordje «reeds» was wel van toepassing. We zongen er niet minder om. 

Un soir de neige van Poulenc hadden we in de periode voor de concerten een beetje verwaarloosd; voor mijn gevoel hadden we Poulenc meer recht kunnen doen. Dit was niet ons beste concert, maar van Britten's Ceremony of Carols  (een bewerking voor gemengd koor, maar nog steeds met harpbegeleiding) heb ik erg genoten, vooral van de «Interlude» voor harp solo. En dat kwam beslist niet alleen door de charme van Mirjam Rietberg. Op de 20ste, in Breukelen, had ik mazzel: ik stond pal rechts van de harp, op de eerste rang dus. 

20/21 November was mijn volste weekeind in tijden: 21 November was de laatste zondag van het kerkelijk jaar, waarop de Doopsgezinden de doden van het voorbije jaar gedenken. In Haarlem was een cantatedienst waarin ik samen met een aantal UKK-ers en WKK-ers meezong: Selig sind die Toten van Schütz, Cantate 131 Aus der Tiefen van Bach en een gezang dat we tijdens de voorrepetitie nog even instudeerden. Wolfgang was erg tevreden, en zelf had ik ook het gevoel dat we er iets moois van hadden gemaakt.

Daartussen door (of eigenlijk er omheen) liep een repetitieweekeind van het Lumen-project van Canto Amico te Zeist, waar ik ook aan meedoe. Gerard van den Dool, de dirigent, was niet zo blij dat ik een deel van een middag en een ochtend verstek liet gaan, want er waren al vrij veel mensen afwezig. Even goed hebben we lekker gerepeteerd. Het repertoire is er dan ook naar:

Eind februari geven we een concert in Zeist.

P.S. (20 december 2006): Ik heb genoten van het werken aan al die prachtige muziek, en de concerten waren geslaagd. Het was alleen erg treurig dat ik vlak daarvoor griep kreeg en niet mee kon zingen. Begin van dit bericht


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Fietstocht naar Buitenkunst - 27 Juli tot 8 Augustus 2004

Dinsdag 27 Juli vertrokken we op de fiets naar de workshops van Buitenkunst.

Op 9 Augustus waren we weer thuis.

Misschien komt er hier nog een verslag van, maar we hebben vooral op Buitenkunst veel plezier gehad. Begin van dit bericht


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Het UKK met vurige tongen - 16, 22 en 23 Mei 2004

Op 16, 22 en 23 Mei hebben we met het Utrechts Kamerkoor voor het eerst geconcerteerd onder leiding van Wolfgang Lange. Het repertoire verschilde behoorlijk van wat we onder JanJoost van Elburg zongen:

En dat in drie verschillende plaatsen (Schagen, Utrecht en Groenlo), met drie verschillende organisten (Tjeerd van der Ploeg, Wouter van Belle en Hajo Boerema) en één keer ook met strijkers (het Helios Ensemble begeleidde in Utrecht Pärt). Een hele opgave, al dat reizen, en overal lange generale repetities vanwege de verschillen tussen de orgels (en de organisten natuurlijk).

Tot mijn genoegen hebben we goede concerten gegeven. Ook een beetje tot mijn verbazing, want tot aan de generale repetitie in Utrecht vond ik Vierne's orgelmis maar niks. Uiteindelijk werd het slotconcert in Groenlo het beste. Renée zong haar altsolo in Pärt mooier dan ooit (ik kreeg tranen in mijn ogen), en na Messiaen klonk (na een korte stilte) zachtjes een torenklok - alsof we goedkeuring van boven kregen. Begin van dit bericht


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Fietstocht rond Hemelvaart - 19-21 Mei 2004

Woensdagmiddag 19 Mei zijn Edmond (jr) en Pieter op de fiets gestapt naar oom/broer Edmond (sr) in Amersfoort. 's Avonds heerlijk pasta gegeten en te veel wijn gedronken ...

... en de volgende ochtend om half tien weer vertrokken. We zijn nog even door Amersfoort gereden, langs Kattenbroek, de bijzondere nieuwbouwwijk van Ashok Bhalotra. Meer afwisseling in de bebouwing dan je in andere plaatsen ziet, maar ook weer niet erg extreem. We liepen (reden) nog vast in de Gesloten Stad, zoals de naam suggereert een doodlopend wijkje met veel onderdoortjes waar je droog kunt spelen als het regent.

Via een café met een «fietsboot», Baarn (mooie villa's) en Eemdijk bereikten we Huizen. Daar hebben we vlak bij de eiland-appartementen gelunched. Hadden we nu maar een digitale camera bij ons gehad, dan kon je ze hier zien: met metaal bekleed, een riant uitzicht op het Gooimeer, met een bruggetje tussen het land en de garageverdieping.

Na de lunch reden we door naar het westen, via de kustheuvels uit de IJstijd. Na een bocht in het fietspad zagen we in de verte ineens een deel van een schuine muur: dat moest Naarden zijn! Binnen de vesting hebben we na de ijsthee en het appelgebak nog wat over een bolwerk gelopen, en toen moesten we weer verder. We zijn vast van plan een keer terug te komen, maar dan zonder al die bagage.

Langs en door Hilversum bereikten we om vijf uur Loosdrecht, waar we een trekkershut hadden gereserveerd. 's Avond hebben we gegeten bij Caesar, een italiaans restaurantje met heel apart Latijn op de spijskaart - «delectus de iuribus nostris», wat volgens mijn woordenboek zoiets betekent als «(hij is) uitverkoren uit onze rechten» - en een mooie oldtimer uit 1927 voor de deur. Het eten was lekker, maar te veel: Edmond kon zijn pizza en de tiramisù maar half op, en Pieter had eigenlijk een kwart van zijn lasagna moeten laten staan.

De volgende dag zijn we langs de noordkant van Loosdrecht, (het) Moleneind en het fietspad dat over een smalle dijk (een kade) loopt naar Loenen gefietst. Aan het begin van de kade kwamen we een fietser tegen die sinds enige tijd weer in de omgeving van Loosdrecht woonde, na 32 jaar bij Schiphol te hebben gewerkt. Een gelukkig mens, dat was wel duidelijk.

In Loenen hebben we en uur over de markt gelopen. Edmond heeft er een zakmestangetje gekocht en een Stratego-spelletje gewonnen. Langs de Vecht fietsend (de oostzijde, die is rustiger) bereikten we uiteindelijk om 12 uur ons huis. We waren allebei zeer tevreden. Begin van dit bericht


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Werk Pieter - 21 April 2004

Sinds 21 april 2004, na bijna acht maanden WW, is Pieter weer aan het werk, en wel bij motoZoom, een bedrijf in motoraccessoires. Daar mag hij het post/mail/weborder- en winkelsysteem draaiende houden, en uitbreiden. Begin van dit bericht


Inhoud Vorig bericht Volgend bericht Vormsel Edmond - Zondag 16 November 2003

Op zondag 16 november deed Edmond zijn vormsel om 10.00 uur in de Verrijzenisparochie in Maarssen. Het was een mooie viering. Vooral Corrie deed aan alle kanten mee: allereerst als moeder, verder zat ze in de vormselwerkgroep, en tenslotte zong ze in Cantando (het koor). De vormheer hield een mooie preek, waarin hij het had over op tijd loslaten, zoals een luchtacrobaat in het circus op het juiste moment moet loslaten om zich te laten opvangen. «Vormen» blijkt trouwens te komen van «vromen», wat «sterken» betekent. Nu snapten we eindelijk die regels uit Merck toch hoe sterck, «Berg op Zoom, houdt u vroom, stut de Spaansche scharen&raaquo;. Bergen op Zoom moest niet gaan bidden, maar sterk zijn en de Spaanse troepen tegenhouden. Pieter was wel blij met deze talige vicaris.

6 Januari 2004: Foto's van Edmond's vorming staan vanaf heden op de fotopagina. Begin van dit berichtInhoud Vorig bericht Daan van Os Sr.: Feest - Zondag 26 October 2003

De verjaardagsfeestbrunch van Pa van Os op 26 october was een succes. De aanwezige kinderen, kleinkinderen, neven en nichten hebben zich uitstekend vermaakt, en vooral Daan van Os sr. zelf. Corrie en Pieter hebben foto's gemaakt, die je op een aparte (een heel aparte) fotopagina vindt. Als je daar op een kleine foto klikt verschijnt die daarnaast in het groot. Omdat onze homepage nu bij meer mensen bekend is, en we niet zo zeker weten of iedereen zijn foto wel wereldkundig wil maken, zul je ons nu moeten bellen voor de link. Begin van dit bericht